Elokuun alkupuolella tuli sitten vihdoin ilmastointiasentaja. Itse heppua en talolla nähnyt lainkaan, mutta kanavat oli kuitenkin asennettu. Samaan aikaan talolla pyöri myös sähköasentaja, johonka kerran taisin talolla törmätä. Molemmat olivat ilmeisesti paikalla kahtena päivänä ja saivat hommansa tehtyä.
Tietysti hommat jatkuvat myöhemmin, kun iv-heppu tulee laittamaan venttiileitä ja sähkötyyppi rasioita paikoilleen.

Pitääpä tässä nyt sen verran kommentoida tuota Designtalojen aikataulutusta, että heidän puolesta nuo ajat ovat ilmeisesti jonkun näköisiä suosituksia. Mikään ei tähän mennessä ole tainnut tapahtua ajallaan, siis näistä "erikois"töistä. IV-asentajan piti olla valmis jo heinäkuun puolella...

Kanavien eristeenä on käytetty jotain mitä en ole aikaisemmin nähnyt ja minkään valmistajan sivuilta en tuollaista löytänyt. Pitää kysyä tuolta Dtaloilta, että mitäköhän tuo on, jotta voi tarksistaa, että onko kaikki tehty ihan ohjeiden mukaan. Viime aikoina on alkanut tuntua siltä, että pitää aivan kaikki itse varmistaa ja vielä moneen kertaan... Tuollaisia valkoisia valmisosia tuossa eristyksessä on käytetty.

Eristettyjä kanavia ullakolla.
 1823957.jpg

IV-koneen yläpuoliset kanavat ja sähköjä alapuolella
1823960.jpg

Lisää kanavia, äänenvaimennin ja sähköjä
1823961.jpg

Eristetty liesikuvun poistokanava (joka on muuten sisäpuolella liian ylhäällä)
1823962.jpg

IV-koneen asennuslevy teknisessä tilassa (pikkuisen noita sähköjohtoja)
1823974.jpg

Sisäpuolinen sähkökeskus teknisessä tilassa
1823973.jpg

Rasian pohjia olohuoneen seinässä
1823971.jpg

Tässä näkyy tuo keittiön iv-kanava, joka tulee liian korkealla. Tulee näkymään kaappien päällä, jos tuolle ei tehdä mitään. Keittiön kaappien päälle tulevien valojen rasiat.
1823975.jpg

Yhden makuuhuoneen valon paikka ja kanava. Ovat sitten niin lähellä toisiaan, ettei siihen mitään isoa valaisinta laiteta...
1823970.jpg

Olohuoneen kanavia ja sähköjä
1823972.jpg