Meille tulee siis talopaketin mukana sisustuksista vain lattiat, koska ajattelimme säästää näin muutaman pennin, ehkä. Toisaalta taas sitten saamme kaikki juuri sellaista kuin itse haluamme. Tiedän, että Design-talojen valikoimat ovat aika laajat, mutta päädyimme silti tähän vaihtoehtoon.
Olisimme itse hommanneet lattiatkin, mutta silloin myös lattian tasoitustyöt olisivat jääneet meille. Tuntui hieman liian suurelta urakalta, joten tyydyimme noihin heidän valikoimiin. Olin kyllä kerennyt jo tehdä alustavia lattia valintoja, meille olisi tullut pähkinä parketti. Tosin tässä ei kyllä olisi säästynyt rahaa...

Ensimmäisenä ostimme meille kylpyhuoneen, kodinhoitohuoneen, saunan ja wc:n lattia laatat. Lähelle avattiin uusi sisustusliike ja heillä oli paljon erilaisia avajaistarjouksia. Tämä oli siis paljon ennen kuin talopaketti tuli... Olimme katsoneet lehdestä kuvaa laatoista, joita ajattelimme keittiöön, joten päätimme pistäytyä liikkeessä. Ne laatat mitä olimme alunperin tulleet hakemaan olivat loppu, mutta silmiimme sattui kuitenkin toiset laatat. Ne olivatkin juuri sellaiset mitä olimme kuvitelleet kosteisiin tiloihin. Meille tulee siis kosteisiin tiloihin 10x10 kokoiset ruskea lattia laatat.

Salamasta jäänyt hieman heijastumaa, mutta siis tuollaiset ei ihan tasapintaiset.
Eivät ole sitten niin liukkaat suihkussa, kun on tuo pieni lapsikin.
1792544.jpg

Tässä näkyy paremmin tuo väritys. Tuollainen hieman elävä väri ja siinä on pieniä mustia pisteitä.
1792547.jpg

Seuraavaksi olikin vuorossa tapettejen ostaminen. Taas kävimme katsomassa kaupassa jotain ihan muuta, kun silmiini sattui todella kivan näköistä tapettia. Ostimme sitten kahteen makuuhuoneeseen samalla kuviolla olevaa tapettia, mutta eri värisiä. Toiseen huoneeseen tulee vaalean vihreä tapetti ja toiseen beige.

Sitten löytyi keittiön lattia laatat. Olin käynyt jo useassa liikkeessä katselemassa erilaisia laatta vaihtoehtoja ja yhdestä liikkestä olisin ne ostanutkin, mutta kyseistä laattaa ei siellä ollut tarpeeksi. Eivätkä he saaneet sitä lisää. Sitten satuimme löytämään kivat laatat, joita tosin liikkeessä ei ollut kuin 5 neliötä. Me tarvitsimme niitä yhteensä 25 neliötä, koska sama laatta tulisi keittiöön ja tuulikaappiin. Meinasi siinä vaiheessa jo epäusko tulla, kun taas kävi näin. Onneksi liikkeellä on monella paikka kunnalla toimipisteitä ja toisesta toimipisteestä löytyi tarvittavat laatat. Meidän piti tulla hakemaan niitä muutaman päivän päästä.
Sain sitten soiton, että laatat olivat saapuneet ja lähdimme hakemaan niitä. Kun saavuimme paikalle, selvisi, että osa laatoista oli hajonnut matkan varrella. Onneksi liikkestä löytyi yhä edelleen, ne 5 neliötä laattoja, joten saimme ehjät laatat rikkoutuneiden tilalle. Laattojen koko on 33.3x33.3 ja ne olisi tarkoitus laittaa vinottain lattiaan, mutta saa nyt nähdä.

Tässä kuva noista keittiön laatoista. Ovat tuollaisen beigen ja ruskean sekoitus.
1792541.jpg

Seuraavaksi lähdimme ostamaan kylpyhuoneen seinien laattoja. Tiesin, että haluan sellaisen isot valkoiset laatat ja niihin sitten koristeeksi ruskeaa laattaa. Löysimme nuo valkoiset laatat, jotka ovat kooltaan 25x40 ja ovat mattapintaisia. Pidän enemmän tuollaisista kuin kiiltävä pintaisita. Näitäkään ei sitten saatu kerralla kaikkia, joten otimme ensin mukaan 10 neliötä ja loput pitäisi tulla hakemaan myöhemmin. Ruskeita koristelattoja emme löytäneet siis sellaisia, jotka sopivat lattiaankin.

Muutaman päivän päästä nuo puuttuvat laatat olivat saapuneet ja menimme hakemaan niitä. Samalla ostimme meille ulkomaalit taloon. Maaliksi valittiin liikken suosituksen perusteelle Tikkurilan Pika-Teho maali. Tiedän että tästä lukee paljon huonoa netissä, mutta luotan kuitenkin asiantuntijaan enemmän. Saa nähkä kostautuuko! Väri vaihtoehtoina meillä oli kaksi, sävyt 569X ja 568X, joista päädyimme sitten tuohon vaaleampaan 569X. Olisin muuten valinnut tuon tummemma, mutta meidän lähellä olevat kaikki talot ovat aika vaaleita, joten tuo saattaisi erottua vieläkin tummempana joukosta. Lisäksi meidän talo ei ole mitenkään suuren suuri, joten tumma väri pienentäisi sitä entisestään.

Sitten tulivat talotehtaan lattiamallit, meille tulossa siis kovapuulattia. Vaihtoehtoina olisi ollu parketti ja laminaatti, mutta laminaattia emme halunneet ja parketista ei löytynyt meille mieluisaa väriä.
Valitsimme lattiaksi Kährs Linnea mallistosta pähkinän värisen lattian ja lattialistaksi tuollaisen tumman.
1792538.jpg

Jotkut sanovat, että lattialista on tyylikkäämpi valkoisena, mutta minusta meille sopii paremmin tuollainen tumma. Katostakaan ei ole tulossa aivan valkoinen vaan näyttää sellaiseta valkolakatulta puulta ja kattolista on saman värinen.