Sain yllättäen eräänä päivänä tässä soiton, että kukas teidän kvv-vastaava on, kun pitäisi tulla viemäreitä tarkastamaan. No, meillä ei kunta vaadi kvv-vastaavaa, joten minä itse ja meidän vastaava mestari tarkastetaan näitä LVI juttuja. Huom! Olen itse alalla, joten ymmärrän jotain asiasta.
Ei muuta, kun likka päikkäreiden jälkeen autoon ja katsomaan viemäri vetoja.
Satuin sopivasti menemään paikalle, kun asentaja oli vielä tauolla. Kerettiin siinä sitten jonkin verran vaihtamaan "kuulumisia". Hän kertoi, että nykyisin melko moneen taloon, jossa hän on käynyt asentamassa, tulee maalämpöpumppu. Veikkaili melkein puolia. Alkaa ilmeisesti sähkön hinnan nousu tehdä tehtävänsä. Muutama vuosi vielä näin, niin luulisi suuren menekin alentavan hintoja. Tosin itseä se ei tietysti enää hyödyty, paitsi jos innostuu vielä joskun tekemään toisen talon...

Viemäri oli ihan niin kuin piti. Tietysti kuvat ja toteutus eivät juuri koskaan vastaa täydellisesti toisiaan. Monta kertaa asentajan ratkaisi on parempi, kun suunnittelijan. Toisaalta taas suunnittelijalla saattaa olla omat syynsä tekemiinsä ratkaisuihin. Tällä kertaa uskoisin, että asentajan ratkaisut ovat ihan järkevät.

Meidän tulevan kodinhoitohuoneen ja suihkun kohtaa. Pitkä viemäri veto menee wc:lle, joka on talon toisessa päässä.
1785350.jpg

Teknisestä tilasta.
1785353.jpg

Myöhemmin iltapäivällä menimme uudestaan vielä käymään talolla katsomassa, että miten hommat olivat edityneet. Viemärit oli asennettu kokonaan ja peitetty. Radonputkistot ja kylmä vesijohdot oli myös saatu asennettua. Kylmä vesijohdot kannattaa laittaa aina soraan, joskus näitä laitetaan myös styroksiin, mutta silloin ei saa ihan niin kylmää vettä hanasta.

Tulevan wc viemärit ja vesijohtoja.
1785356.jpg

Teknisen tilan päätyä, viemäreineen ja vesijohtoineen.
1785359.jpg

Tekniseen tilaan tuleva tulvari.
1785366.jpg