Meille oli keittiön malli alusta asti selvä: Mahdollisimman paljon laatikostoja ja vain pakolliset kaapit ja kaikki hukkatila käyttöön. Laatikostosta on huomattavasti paljon helpompi saada tavarat käyttöön, kun ei tarvitse purkaa edessä olevia tavaroita ensin pois. Meillä ainoa alakaappi on astanpesualtaan kohdalla ja muuten laatikostoja. Suunnitelma vastaa hyvin pitkälti DT:n alkuperäistä suunnitelmaa, koska näin päästiin huomattavasti helpommalla ja näyttää tuo ainakin paperilla ihan toimivaltakin. Tosin alkuperäisissä suunnitelmissa on ikkunan alla vain taso, mutta halusimme tämänkin parempaan käyttöön, joten laatikostoja siihenkin... Jos olisimme alkaneet muutella uunin tai vaikka altaan paikkaa, olisi varmaan saanut olla itse paikan päällä koko ajan varmistamassa, että kaikki tehdään suunnitelman mukaan eikä niin kuin kaikissa muissa heidän aikasemmin rakentamissa taloissa. Tietysti hieman ehkä kivemman ja omanlaisemman siitä olisi ollut mahdollisuus tehdä suunnittelemalla koko homma itse...
Kodinhoitohuonetta muokkasimme sen verran, että ikkunan eteen laitoimme matalia laatikoita. Siinä on sitten hyvä vaihtaa vaatteita yms. Lisäksi jätimme integroidun silityslaudan pois ja laitoimme 80 cm leveän kaapin päälle saman levyisen yläkaapin.
Pikku wc:n tulee ovelta katsottuna alas 30 cm lyvyä kaappi, 60 cm leveä allaskaappi ja 30 cm leveä kaappi. Yläpuolelle noin 30 cm leveiden kaappien päälle tulee saman levyiset yläkaapit ja tuon allaskaapin päälle tulee pelkkä iso peili. Tulevaisuudessa peilin päälle on tarkoitus laittaa eräänlainen valolippa halogeeneillä.
Kun olimme lyöneet lukkoon suunnitelmat teimme pienen tarjouspyyntö kierroksen. Lähtökohta oli kaikissa sama, kaikissa ovissa hidastimet, rungot, tasot ja ovet seuraavasti:
keittiön runko ja taso pähkinä, ovi valkoinen uraovi ja vetimet sellaiset pitkät rst-tangot
khh runko valkoinen, taso pähkinä, ovi sileä valkoinen ja vetimet samanlaiset kuin keittiössä
wc:n runko valkoinen, taso pähkinä, ovi sileä valkoinen ja vetimet sellaiset perusversiot
Tarjoukset pyysimme:
Keittiöpiste
Agrimarket
Ylijäämävarasto
Keittiönet
Kalustetukku
Keittiövalinta
Näiden lisäksi pyysimme tarjouksen eräästä kalusteliikkeestä, jonka nimeä en nyt muista.
Kalustetukusta emme saaneet koskaan tarjousta, ilmeisesti on niin paljon asiakkaita jotka voi suoraan sivuttaa... Kalusteliike jonka nimeä en muista laittoi tarjouksen ja kuvat jotka eivät kyllä vastanneet pyytämäämme, joten se jäi siinä. Ylijäämävarastolla ja Agrimarketilla ei ole kotiin kuljetusta tai ei ainakaan tälle seudulle. Joten vaikka tarjous olisi ollut hieman halvempi, olisi se raha mennyt kuljetuksen järjestämiseksi. Keittiövalinnan tarjoukessa ei ollut hidastimia ja se oli muuten hinnaltaan samaa luokkaa kuin muut, joten en jaksanut pyytää uutta tarjousta. Sitten vaihtoehtoina oli lähinnä Keittiöpiste ja Keittiönet, joista valinta sitten lopuksi kallistui hinnan puolesta Keittiöpisteen puoleen ja heidän toimipistekin sattuu olemaan tässä sopivasti lähellä... Kalusteliikkeitä olisi vaikka kuinka paljon eikä mitenkään riitä aikaa kysellä tarjousta aivan joka paikasta. Näiden saamiemme tarjousten perusteella voi sanoa, etteivät hintaerot ole kovin suuria.
Harmitti hieman, että juuri kaupan tehtyämme soitti toisen liikkeen edustaja, että heillä olisi mahdollisuus saada 20 % alennus rungoista ja ovista... Siinä olisi säästänyt ehkä muutaman euron, mutta paperit oli jo allekirjoitettu.
Keittiön uuni kulmasta tulee suurin piirtein tämän näköinen(liesituuletin on kyllä hieman erilainen):
1939055.jpg

Ja kodinkone seinä tämän näköinen(tuossa leveimmän laatikoston päällä on oikeasti ikkuna):
1939056.jpg

Kodinhoitohuoneesta tulisi tämän näköinen, kuvassa on kaikki kodinhoitohuoneen kalusteet, joten siitä ei oikein saa kunnon kuvaa tilasta...
1939106.jpg
Noista komeroista oikealle päin on toisella seinällä ja peilikuvana sitten tuo 100 cm leveä yhdistelmä on toisella seinällä.

Näissä molemmissa tiloissa on 40 mm paksut tasot, oli jotenkin tukevamman näköinen kun tavallinen 30 mm paksu taso.

Wc:n kalusteista valitettavasti ei ole tuollaista kuvaa... Siellä taso on 30 mm paksu, koska allastason kanssa tuo 40 mm paksu jäisi liian korkeaksi...