Pumppu ilmestyi tontillemme eräänä päivänä muutamia viikkoja takaperin. Mies lähti töistä ottamaan pumppua vastaan, koska kuljetusliike halusi, että joku on paikalla. Eipä siinä yksi mies paljoa voinut tehdä muuta kuin katsoa, että pumppu on hyvin peitetty sateelta. Painoa kapistuksella on sellaisen 250 kg, tyhjänä... Toisaalta eipä sitä kukaan ihan helposti sieltä tontilta pöllikään! Samana iltana pumppu nostettiin muutaman miehen voimin sisälle ja yritettiin mallata paikoilleen. Täytyy sanoa, että hieman ahdasta oli.

Pumppua ei saatu laitettua ihan ivt:n antamien ohjeiden mukaan, koska jostain syystä käyttövesipuolen johdot ja tulvari olivat vaeltaneet hieman kauemmaksi seinästä, kun mitä oli tarkoitus. Nyt pumppu juuri ja juuri saatiin survottua sinne niin, että pääsee tarvittaessa jotain tekemäänkin... Soitin vielä varmistuksesksi ivt:lle, että tuottaako tuo tilan ahtaus ongelmaa. Kuulemma on hyvä, jos jättää sivuille sen verran tilaa, että nuo sivulevyt saa otettua tarvittaessa irti.

Asennusmies saapu noin kaksi viikkoa pumppua myöhemmin talolle. Hän siis kytki tuon maaliuos putkiston ja lattialämmitysputkiston tuohon pumppuun kiinni. Aikamoinen häkkyrä tuo kytkentä on, joten on ihan hyvä, että tuo asentaja tulee pumppufirman puolesta. Käyttövesipuolen kytkennät ja täyttäminen täytyy itse tehdä (tai siis hommata itse asentaja). Sähkökytkennässä sitten tulikin ongelmaa, koska asentajalle on annettu ohjeistu, että jos hätä-seis kytkintä ei ole asennettu, niin hän ei saa kytkeä pumppu siihen. Meillä tuon hätä-seis kytkimen asennus tulee samaan aikaan kuin muiden katkasioiden, joten tietysti se sieltä puuttui... Asentaja laittoi sitten oman kaapelin pumppuun kiinni ja jätti sen irralleen siihen pumpun viereen. Saa DT:n sähköasentaja sitten kytkeä sen siihen hätä-seis katkaisiaan.
Pumppu saadaan toiminta kuntoon ehkä marraskuun lopussa!

Hieman putki hässäkkää ja paisuntasäiliöt.
2075697.jpg

2075699.jpg