Maanrakennustyöt jatkuivat lopulta viime tiistaina, jolloin perustusten tuloon oli enää kolme päivää. Heillä oli siis vain kolme päivää saada koko tontti kuntoon... Täytyy myöntää, että pikkaisen epäilys kaivoi sisuksia ja kauhulla mietin, että millainen lasku viivästymisestä viime metreillä postilatikkoon tupsahtaa!

Työt aloitettiin räjäyttämällä viemäreille monttu. Olivat kuulemma muutamat naapurit meinaneet saada sydänkohtauksen, kun ilman varoitusta oli yht'äkkiä jysähtänyt. Ihan viereisen talon tiiliseinät kuitenkin näyttivät ihan ehjiltä... Ensimmäisenä päivänä olivat saaneet räjäytettyä osan montusta auki ja tuotua tontille lisää hiekkaa ja soraa. Yhä edelleen oli sellainen olo, että näinköhän tässä keretään.

1649668.jpg

Keskiviikkona monttu oli räjäytetty ja osittain täytetystä montusta pilkistivät viemäreiden päät. Vesijohto oli myös paikoillaan. Enää siis yksi päivä aikaa...

1649669.jpg

Torstaina saavuimme tontille, monttu oli täytetty kokonaan, talolle oli tasattu pohja, kaivot olivat paikoillaan ja vesijohto ja viemäri tuotu talon sisälle. Maalämpövaraukset oli kuitenkin tekemättä, sähkökeskus nökötti yhä edelleen tontin kulmassa ja kaapeli pitkin maata ja puhelinjohdon suojaputket olivat tontin toisella puolella. Vastaava oli kuitenkin keskustellut maanrakennusurakoitsijan kanssa, joka oli sanonut, että laittavat nuo varaukset ja muut sitten, kun sokkelista saavat tarkat mitat. Perustusten tekijä soitti ja kysyi, että miltä näyttää ja ilmoitti, että tulisivat sittenkin vasta maanantaina. Meidän piti kuitenkin palata tontille laittamaan talon kulmamerkki, jotta saisivat jonkun aloituskohdan.

Siinä sitten laittaessa aloin tarkemmin katsomaan ja kauhukseni huomasin, että viemäri olikin aivan eri paikassa kuin mitä se piirustuksissa oli! Äkkiä soittoa maanrakennusurakoitsijalle, joka ei tietenkään juuri silloin vastannut puhelimeen. Onneksi ne perustusten tekijät ovat tulossa vasta maanantaina! Myöhemmin sain urakoitsijan kiinni, jonka kanssa sovimme, että korjaavat asian seuraavana päivänä. Lauantai aamuna, kun menimme tontille oli viemäri siirretty oikeaan kohtaan ja maalämpövarauksetkin olivat ilmestyneet paikoilleen. Nyt sitten odotellaan enää perustusten tekijää saapuvaksi!

1649670.jpg

Tältä tontti näytti torstaina, viemäri sojoittaa talon takalaidassa.

1649671.jpg

Tältä tontti näytti lauantai aamuna, viemäri siirretty talon etulaitaan ja maalämpövaraukset laitettu paikoilleen.