Toisena päivänä kävimme vasta iltapäivällä katsomassa vastaavan mestarin kanssa pystytyksen etenemistä.
Olivat saaneet reivaukset paikoilleen ja aluskatteen asennus oli käynnissä.
Vastaava tarkasti vatupassilla seinien suoruuden ja totesi, että hyvää työtä olivat pojat tehneet.
Ainoa asia mistä hän huomautti oli joidenkin reivauksien ulos "pompanneet" naulat, sekä halusi, että joitain reivauksia lisätään.
Kannattaa tarkastaa, että ovat asentaneet pituussuunnassa reivaukset myös kohtiin, joissa ristikko tyypit vaihtuvat. Lähinnä siis tuo kohta, jossa on korotettu katto.

Ristikoiden reivauksia ja aluskatteen asennus aloitettu.
1767587.jpg

Höyrynsulkumuovit laitettu limittäin ja teipattu.
1767588.jpg

Lisää reivauksia ja työmiehet aluskatteen kimpussa.
1767589.jpg

Perjantaina olikin sitten vuorossa vastaavan mestarin ja meidän tarkastus. Asentajien esimieskin oli paikalla. Eipä kellään ollut asennuksessa mitään huomautettavaa. Pystytysporukalla loppui hommat tähän, maanataina olisi uusi porukka tulossa, joka hoitaa sitten homman tästä eteenpäin.
Aluskate oli asennettu kokonaan, myös kodinhoitohuoneen pikku katokseen. Vastaava oli sitä mieltä, että aluskate oli todella hyvin laitettu. Mikä oli hyvä, koska viikonlopuksi oli luvassa sadetta...
Myös ikkunoiden alapellit oli saatu paikoilleen. Vastaava tarkasti myös, että ne oli asennettu kunnolla, koska olin lukenut netistä, että näissä oli ollut puutteita.

Tässä kuva pystytysporukan työn jälkeen.
1767590.jpg

Sitten hieman erisivulta.
1767592.jpg

Sisäpuolella oli vastaavan aikaisempana päivänä huomatut puutteet korjattu. Reivauksia oli lisätty jopa enemmän kuin mitä oli pyydetty, ja kaikki pompanneet naulat oli vasaroitu takaisin.
1767591.jpg

Jos joku ihmettelee reivausten suurta määrää, niin johtuu siitä, että meille on tulossa tiilikatto.
Paino ero on aika suuri verrattuna peltikattoon. Lisäksi peltikatolta lumet luistavat helpommin alas, kun taas tiilikatolle saattaa keräytyä suurikin lumikuorma.

Maanantaina saapui uusi asennusporukka paikalle ja jatkoivat hommia. Huono puoli oli, että nämä asentajat eivät puhu juurikaan suomea...

Tiistaina sitten tuli kunnan rakennustarkastaja paikalle ja eipä hänelläkään ollut mitään huomauttamista. Kyseli vaan asentajilta, että tuleeko kattoon harvalaudoitus ennen tiilikatteen asentamista, kuulemma tulisi.